La orice comanda ce contine ceai matcha sau accesorii in valoare de minim 250 Ron primesti 100g ce ceai matcha Taishan. Promotia este valabila in perioada 04.04- 30.04.2022

10 ingrediente pentru un sistem imunitar mai puternic

October 06, 2021

10 ingrediente pentru un sistem imunitar mai puternic

Când oamenii își trag nasul și tușesc în metrou, la birou și la cozi, este un semn clar pentru toamnă. Cu aceste ingrediente vă puteți întări sistemul imunitar și puteți evita răceala, așa că vă prezentam cele 10 ingrediente numite de noi vedetele ascunse ale toamnei:

 1.Ghimbirul

Tuberculul de ghimbir a primit titlul de planta medicinală a anului 2018 în Germania. Timp de secole, nu a fost doar un condiment popular. În special în medicina tradițională chineză și Ayurveda, a fost considerat de mult timp ca un tubercul de vindecare versatil. În special, substanțele sale picante încălzesc corpul și stimulează circulația sângelui și sistemul imunitar.

 2. Lămâia

Cine nu o știe, apă fierbinte cu lămâie si o linguriță de miere? Ca măsură preventivă specială, fructul sudic ne ajută să ne pregătim împotriva răcelilor în sezonul rece. Este bogat în vitamina C, magneziu, potasiu și calciu și astfel ne întărește sistemul imunitar. Cu toate acestea, vitamina C este sensibilă la căldură. Dacă este posibil, nu infuzați lămâia cu apă clocotită, doar cu apă fierbinte.

3. Mușețelul

Printre principalele remedii casnice pentru răceli se numără, desigur, mușețelul. Are proprietăți deosebit de blânde și eficiente în lupta împotriva durerilor de cap, a durerilor de gât și a membrelor dureroase. O infuzie din florile dulci ale plantelor de mușețel poate inhiba procesele inflamatorii și activa sistemul imunitar.

4. Menta

Ceaiul de mentă este unul dintre cele mai populare remedii casnice pentru răceli. Uleiul esențial de mentă are un efect eliberator asupra căilor respiratorii și, de asemenea, dezinfectează. Deja parfumul pregnant al perfuziei calmează căile respiratorii și umple corpul cu o căldură plăcută.

5. Eucaliptul

Copacul eucaliptului este un adevărat supraviețuitor care trăiește în regiuni sterpe și calde. Frunzele sale sunt bogate în uleiuri esențiale, inclusiv cineol. Acest ulei este deosebit de măgulitor pentru bronhiile și sinusurile noastre și este capabil să elibereze gâtul și nasul.

6. Fenicul

Semințele de fenicul conțin în special uleiuri esențiale valoroase, minerale și vitamine. Acest lucru face ca ceaiul de fenicul să fie cunoscut pentru efectul său pozitiv asupra multor afecțiuni. De asemenea, pentru gât, cap și nas infuzia de semințe de fenicul atrage prin condimentul său blând și dulce și forța pentru vitalizare.

 7.Anason

O frumoasă stea cu capsule pline de semințe, anasonul își desfășoară întregul potențial în răceli și tuse datorită uleiurilor esențiale pe care le conține. Gustos, ușor încălzitor și liniștitor, anasonul este, de asemenea, bine apreciat si de copii.

8. Cimbru

Popularul condiment mediteraneean ascunde proprietăți excelente în lupta cu răceala: frunzele și florile plantei conțin substanțele timol și carvacrol, care au efecte antibacteriene, antispastice și antiinflamatoare. Infuzia de cimbru are și un miros de vară minunat, încălzind sufletul și luptând cu frigul.

9. Florile de tei

Floarea de tei are multe de oferit pentru sănătatea noastră și este, de asemenea, parfumată și gustoasă. Cu un gât aspru, infuzia este tovarășul perfect pe tot parcursul zilei. Ingredientele florii de tei atenuează durerile de gât și calmează iritarea cauzată de tuse.

10. Roinița

Din moment ce se spune că are un efect de vindecare în multe feluri, planta de roinița a fost cultivată de mult timp în grădinile mănăstirilor din Europa Centrală. Roinița este considerată deosebit de valoroasă datorită proprietăților sale antibacteriene, calmante și antispastice, iar mirosul său amintește de lămâie,