La orice comanda ce contine ceai matcha sau accesorii in valoare de minim 250 Ron primesti 100g ce ceai matcha Taishan. Promotia este valabila in perioada 04.04- 30.04.2022

Cum îti poate influenta o cafea viata?

April 08, 2021

Cum îti poate influenta o cafea viata?

Viața înseamnă bucurie și învățare. Practic, evenimentele se împart în lucruri fericite, care vin în calea noastră, sau în lecții de viață menite să ne schimbe modul de a gândi. Chiar și o dimineață banală se poate transforma într-un moment memorabil. 

               În rândurile care urmează îți vom arăta cum o simplă ceașcă de cafea îți poate schimba viața pentru totdeauna, oricât de nebunesc sună acest lucru.

    Savurează ritualul

 Adevărata cafea nu este cea de pe raftul de supermarket, ci este cea proaspăt măcinată, atent culeasă cu grijă de oamenii pasionați de viață și natură. Astfel, ritualul începe în zorii zilei, când iubitorii de cafea cântăresc și macină boabele, pentru a pregăti cea mai delicioasă băutură. Acest proces consumă aproximativ 10 minute din timpul tău prețios. Un timp magic ca o meditație, în care te relaxezi și savurezi aroma de cafea proaspăt măcinată. Practic vei uita de stresul zilei care urmează și te vei cufunda în proces. În acest mod îți vei induce o stare pozitivă de la primele ore.

    Brainstorming aromat

Știi momentele acelea când ai nevoie de o super idee pentru un proiect important sau în care dorești să începi un business, însă nu știi cum? Toarnă-ți o ceașcă de cafea și lasă aroma să te inspire. Cofeina este unul dintre cele mai puternice stimulante pentru creier. Astfel, întreaga atenție se va focaliza asupra ideii și de la un gând la un proiect de succes este doar un pas, sau doar o gură de cafea.

De asemenea, cafeaua este și un bun motiv de reuniune a oamenilor dragi și cine te inspiră mai bine dacă nu prietenii?

   Romantism cu gust de cafea

Conform unui studiu realizat de către Jurnalul de Psihologie, cafeaua îmbunătățește relațiile. Astfel, cercetătorii au descoperit că somnul este strâns legat de o relație fericită. Altfel spus, dacă dormi bine este mai mult probabil să ai o relație plină de armonie. Cu siguranță, majoritatea ne-am confruntat la un moment dat cu episoade de nervi și frustrare pe fondul insomniilor.

Ei bine, exact aici intervine magia cafelei. Cofeina este asemeni unui mecanism care reglează nevoile oamenilor. În acest fel, se va modera relația dintre epuizare sau lipsă a somnului și completarea resurselor de autoreglare, care vor evita certurile și conflictele din cadrul unei relații.

 

  Cafeaua, băutura oamenilor sociabili

Încă din cele mai vechi timpuri, cafeaua a fost cel mai bun motiv de adunare al oamenilor dragi și de împărtășire de povești și experiențe. Atât de multe povești încep cu o ceașcă de cafea, încât am putea să o desemnăm băutura prieteniei sau chiar a iubirii. În cafea se găsește plăcerea a vorbi și de a oferi lumii mici bucățele din ceea ce ești cu adevărat. Folosește plăcerea de preparare a cafelei artizanale pentru a-ți invita cei mai buni prieteni și pentru a-ți crea amintiri de neuitat. Alege câte o aromă pentru fiecare moment în parte. În acest fel, vei asocia savoarea specifică cafelei din diferite colțuri ale lumii, cu câte o amintire frumoasă.

Cafeaua, secretul antreprenorilor de succes

Te provocăm să te gândești la câteva persoane care te inspiră în acest moment, sau poți să cauți acea femeie sau acel bărbat din comunitatea ta, care te motivează și te face să crezi că și tu poți să dai tot ceea ce ai mai bun. Acum, imaginează-ți cum ar fi să îi inviți la o cafea?

Ideea este să ieși la o cafea cu acei oameni mai deștepți și mai ambițioși decât tine. În acest fel, vei putea primi sfaturi mai prețioase decât orice curs și vei stabili contacte importante pentru activitatea ta. Aceasta este și o bună oportunitate de a-ți găsi un mentor care să te ghideze pe calea succesului. Totodată, vei putea găsi cei mai buni parteneri pentru a-ți pune ideile în aplicare și într-o clipă vei constata că nu mai ești același om care erai acum un an.

Ceașcă de zen

Se spune că nu poți cumpăra fericirea, dar poți cumpăra o ceașcă de cafea și este cam același lucru. Dincolo de vorbe frumoase, faptul că fiecare cafea oferă fericire este un lucru dovedit științific. Conținutul cafelei are proprietatea de a bloca efectele somnolenței, atunci când ajunge în organismul tău. Atunci când stimulii de somnolență sunt blocați, corpul eliberează dopamină, responsabilă cu starea de bine. În acest mod, îți vei îmbunătăți complet starea de spirit. Aceeași dopamină este eliberată în cantități mai mari și în cazul drogurilor precum cocaina. Practic cafeaua devine un ”drog al fericirii” și nu-i așa că atunci când ești bucuros simți că poți muta munții din loc?

               Dacă revenim la ceașca de cafea de la începutul articolului, putem să înțelegem mai bine cât de important este să ne umplem cu gânduri și intenții bune, încă de la începutul zilei. Cafeaua este o băutură fascinantă, savurată cu plăcere în toate colțurile lumii. Aceasta stă în spatele inspirației a milioane de cărți de succes. Tot cafeaua a fost sursa de energie și vitalitate a multor antreprenori, care acum conduc business-uri de succes. Cafeaua este prima emoție de dragoste și începutul multor povești de iubire. Cafeaua este motivul de reuniune al oamenilor și stă în spatele a multor ani de prietenie, sau în începutul multor parteneriate frumoase.

Viața începe cu un zâmbet și o cafea delicioasă, în zorii zilei. Tu cu ce o să îți umpli astăzi ceașca?