La orice comanda ce contine ceai matcha sau accesorii in valoare de minim 250 Ron primesti 100g ce ceai matcha Taishan. Promotia este valabila in perioada 04.04- 30.04.2022

Cum să alegi corect un ceai bun, descoperă cele 5 secrete

November 06, 2019

ceasca de ceai cu ceai alb

Așadar, uneori vrei să te tratezi cu un ceai real de elită, dar lipsa de experiență te împiedică să te decizi să cumperi ... Până la urmă, există multe soiuri și toate la prima vedere sunt foarte asemănătoare între ele. 

Cum să alegeți un ceai bun, astfel încât să vă aducă beneficii și plăceri maxime? Ce se întâmplă dacă nu există nimeni în apropiere care să ofere sfaturi practice? Totul este foarte simplu: cele 5 secrete ale noastre te vor ajuta să alegi ceaiul cu gustul și aroma perfectă!


Primul secret: integritatea frunzei și absența prafului de ceai

Observați cu atenție calitatea frunzelor. Ceaiul de elită - acestea sunt frunze mari, bine pliate, care nu se rup la atingere. Toate trebuie să fie intacte, fără praf de ceai. Pentru a vă asigura de acest lucru, turnați niște ceai pe mână, apoi turnați-l înapoi și priviți-vă palma: ceaiul bun nu lasă aproape niciun reziduu.


Al doilea secret: uniformitatea culorilor

Toate frunzele trebuie să aibă aproximativ aceeași culoare. Dacă observați frunze verzi sau ușor albicioase, puteți cu siguranță refuza să cumpărați. Un amestec de culturi diferite, iar acest lucru este inacceptabil pentru un produs de calitate. Uneori, este permis să amestecați diferite soiuri, dar să fie din același an.


Al treilea secret: mirosul frunzelor de ceai

Înainte de a alege ceaiul, asigurați-vă că îl mirosiți. Frunzele de ceai ar trebui să aibă o aromă bogată, plăcută și fără impurități. Ceaiul ar trebui să fie parfumat, oferindu-ți o adevărată plăcere. Dacă se dovedește că mirosul nu este puternic, există câteva note neplăcute sau vi se pare că ceva nu este în regulă cu mirosul, este mai bine să alegeți un alt ceai.

 Al patrulea secret: aroma ceaiului preparat

Desigur, pe departe, nu ai posibilitatea ca în toate magazinele să faci ceai. Dar nimeni nu vă oprește să faceți acest lucru acasă și să vă asigurați (sau dezamăgiți) de integritatea vânzătorului. Acest lucru vă va ajuta să faceți alegerea corectă data viitoare.

E bine să faceți infuzia de ceai. Faceți-o mai bine într-o ceașcă gaiwan - în acest fel puteți evalua corect aroma:

  • Ceaiul se face cu apă fiartă;
  • Apoi acoperiți-l pentru câteva secunde;
  • Scurgeți ceaiul și mirosiți capacul.

Nu vă mirați dacă mirosul ceaiului preparat este foarte diferit de mirosul frunzelor de ceai uscat. Așa ar trebui să fie! Veți simți mirosul notelor speciale, deoarece atunci când preparați infuzia, frunzele de ceai vă dezvăluie complet aroma lor.


Al cincilea secret: Gustul ceaiului

Un ceai chinezesc bun ar trebui să aibă un gust armonios și dens, lăsând o senzație plăcută în gură. Nu ar trebui să simțiți nimic de prisos - doar gustul bogat al ceaiului. La înghițire, băutura trece cu ușurință în gât, fără a se agăța sau a o irita cu note dure. Un ceai de calitate va aluneca în interior, astfel bucurându-vă  de gustul profund al infuziei.


Important: Dacă simțiți o amărăciune care iese în evidență pe fundal, atunci fie ai turnat prea multe frunze de ceai, fie, din păcate, ai cumpărat un ceai de proastă calitate.

Infuzia de ceai trebuie să fie una plăcut mirositoare și să aibă un gust armonios. Dacă ceaiul nu corespunde secretelor de mai sus, atunci poate merită să alegeți o altă variantă.