La orice comanda ce contine ceai matcha sau accesorii in valoare de minim 250 Ron primesti 100g ce ceai matcha Taishan. Promotia este valabila in perioada 04.04- 30.04.2022

Cum se bea ceaiul în diferite țări?

January 08, 2020

infuzie de ceai si cana cu ceai verde

Aici vorbim adesea despre țările producătoare de ceai. Cu toate acestea, multe țări au propriile tradiții de a bea ceai, adesea chiar neavând nicio legătură cu producția de ceai. Iar tradițiile sunt o modalitate bună de a cunoaște o cultură sau alta. Apropo, chiar este mai plăcut și mai interesant să afli cultura altei țări prin mâncare și băuturi. Prin urmare, astăzi ne vom îndepărta de China, India și Sri Lanka cunoscute ca țări producătoare de ceai, astfel vom afla cum și cu ce beau ceai oamenii în diferite țări, chiar și pe diferite continente.

Turcia

Turcii beau ceai roșu foarte puternic, de obicei fără zahăr și lămâie, care înmoaie gustul. Aici, această băutură înlocuiește adesea cafeaua, care este servită și în pahare mici - și este, de asemenea, foarte puternică. Preparat într-un ceainic special și fiert în el: în partea inferioară - apă clocotită, în partea superioară - frunze de ceai. Bucăți de zahăr, fructe uscate și dulciuri orientale sunt servite pentru ceai - toate în porții mici, literalmente pentru o singură mușcătură. Ca și chinezii, turcii beau ceai încet, câteva căni la un moment dat, într-o conversație prietenoasă sau cu familia lor.


Egipt

Egiptenii preferă de asemenea ceaiul roșu puternic, dar adaugă mirodenii și ierburi. Cel mai adesea, marmaria - „salvie de deșert” - sau hinak - ca menta, este pusă în ceai, un astfel de ceai se numește „beduin”. Primul ajută la digestie și la pierderea în greutate, accelerează metabolismul. A doua împrospătează, calmează, îmbunătățește starea plămânilor și a sistemului nervos. Adesea se prepara ceai cu cardamom și rozmarin pentru a obține un gust picant, bogat. Ceaiul este servit fără zahăr și fără dulciuri.


Mongolia

În Mongolia, se bea ceai verde, în care se adaugă lapte și uneori unt în raport de 1: 1, precum și puțină sare. Se dovedește o băutură grasă și hrănitoare care vă încălzește când e frig. Pentru o gustare completă, ei pot să pună bucăți de carne de vită în ceai - iar acesta seamănă mai mult cu un bulion de carne. 


Argentina

În Argentina și țările vecine preferă ceaiul mate - o băutură din frunzele copacului cu același nume, care se produce într-un mod special. În primul rând, frunzele sunt infuzate într-o cantitate mică de apă rece, apoi sunt puse pe fund cu o bombă - un fel de paie metalică cu vârful plat și o strecurătoare integrată. Apoi este adăugată treptat apă fierbinte.Se bea dintr-un pahar special - Calabash și mai adaugă apă clocotită, dacă mai vreau ceai.


Maroc

Aici, infuzia de ceai se poate încălzi de mai multe ori. Ceaiul este turnat în ceașcă din ceainic, iar ceainicul este ținut cât mai sus: aceasta formează spuma caracteristică, pe care marocanii o iubesc.


Marea Britanie

Totul este familiar și nimic ieșit din comun: ei beau ceai roșu, în special Darjeeling, Assam, Earl Grey și English Breakfast. Ceaiul este cu zahăr, se adaugă lapte sau frișcă și este servit cu pâine, gem și unt.


Rusia

În ceea ce privește tradițiile de ceai, sunt similare cu cele ale britanicilor, cu excepția faptului că ei beau ceai cu lămâie, mai rar adaugă lapte, dar se servește întotdeauna cu dulciuri și produse de patiserie.