La orice comanda ce contine ceai matcha sau accesorii in valoare de minim 250 Ron primesti 100g ce ceai matcha Taishan. Promotia este valabila in perioada 04.04- 30.04.2022

Secretul ceaiului alb

October 31, 2019

ceasca de ceai cu ceainic

Iubitorii de ceai cunosc că ceaiul alb este unul dintre cele mai deosebite soiuri. 

Gustul și culoarea ceaiului, cantitatea de nutrienți din compoziția sa depind de modul în care frunzele sunt procesate după recoltare și cât de fermentate sunt. Ceaiul alb este minim procesat, frunzele fiind puțin sau chiar lipsite de procesul de  fermentație. Frunzele se pun la abur nu mai mult de un minut, apoi se usucă la soare. Astfel, ceaiul, practic, nu își pierde proprietățile vindecătoare. 

Soiurile albe de ceai sunt foarte mofturoase, astfel că sunt de obicei prelucrate la locul de colectare. Ceaiul alb este - frunza cea mai fragedă, nefiind încă complet plină de flori, cu o margine viloasă albicioasă de-a lungul marginii, de unde și numele soiului.

Chinezii numesc aceste germeni de cilia albă de ceai și pentru a obține un kilogram de astfel de ceai ai nevoie de mai mult de o sută de mii din aceste frunze. Sunt colectate manual.

O versiune ușor simplificată (și mai ieftină, dar mai puțin gustoasă) a ceaiului alb este vârful superior (câteva frunze de sus). Vilozele de pe ceaiul din frunzele superioare sunt doar la începutul lunii aprilie și îl colectează doar două zile, de la cinci până la nouă dimineața.

 

Ceaiul alb ne vindecă?

Desigur, ceaiul alb este apreciat pentru gustul și aroma sa, dar are și alte proprietăți exclusive. Ceaiul alb este practic un medicament, în China Antică era servit exclusiv împăratului și era folosit doar ca remediu pentru vindecare.

Datorită procesării minime a ceaiului cu abur, el își păstrează maximul proprietăților sale benefice, conține un număr mare de antioxidanți, bioflavonoide și polifenoli, iar aceștia sunt agenți celulari puternici anti-cancer. Aceste substanțe consolidează în mod activ sistemul imunitar, combate răcelile și stresul.

Ceaiul alb are efecte antimicrobiene și antivirale, fiind chiar și un remediu împotriva îmbătrânirii. În ceaiul alb, există o mulțime de fluoruri care păstrează dinții întregi, combate dezvoltarea cariilor și a tartrului.

Când bei ceai alb, presiunea corpului se normalizează și activitatea inimii, a vaselor de sânge se îmbunătățește, cantitatea de colesterol scade. O ceașcă de ceai alb conține atâtea vitamine ca și un morcov.